Dr. Denim söker en EKONOMIANSVARIG för en tidsbegränsad anställning under föräldraledighet

Som Ekonomiansvarig hos Dr. Denim kommer du att ansvara för att sammanställa och säkerställa redovisningen för de svenska och utländska bolagen inom koncernen. Arbetet är omväxlande och självständigt och kräver engagemang, initiativförmåga och en vilja att driva arbetet i mål.

Företagskulturen och verksamheten är entreprenöriell och arbetet sker i en internationell miljö med kunder och leverantörer över hela världen. Du kommer vara mest senior i ett team på tre personer där du kommer ta en arbetsledande roll. Lyhördhet, flexibilitet och prestigelöshet är viktiga egenskaper i denna roll. Du rapporterar till Dr. Denim’s VD.  I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 

  • Månatliga avstämningar, betalning av leverantörsfakturor och provisionsberäkning
  • Upprätta kvartals- och årsbokslut för bolagen inom koncernen samt koncernredovisning
  • Upprätta årsredovisningar enligt gällande regelverk och vara delaktig vid upprättandet av inkomstdeklarationer
  • Uppföljning och analys med rapportering till bolagets VD och ledningsgrupp
  • Ansvarig kontakt vid årlig revision och bistå revisorer med material
  • Extern rapportering till SCB, försäkringsbolag etc
  • Stödja och coacha ekonomiassistent och redovisningsekonom i deras arbete, samt säkerställa kvalitet i arbetet
  • Utveckla processer och allmänt förbättringsarbete för hela ekonomifunktionen
  • Bistå ledning och övriga avdelningar i ekonomiska och finansiella frågor

 

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat 3-5 år eller mer inom ekonomi/revision. Vi söker en person som är van att självständigt upprätta bokslut i både juridisk person och koncern, som inkluderar ett utländskt dotterbolag. Du har god förståelse för ekonomiska processer och goda kunskaper inom gällande redovisning- och skatteregler samt en god analytisk förmåga.

Du är van att ta ett eget ansvar och arbeta självständigt samtidigt som du är mycket noggrann, affärsmässig och professionell i hur du tar dig an dina uppgifter. 

Du har en god förmåga att se och förstå sammanhang och fatta rätt beslut därefter. Ditt öga för detaljer gör att du har en förmåga kvalitetssäkra och vidareutveckla viktiga processer på avdelningen och i hela organisationen.

 

Formella krav

Du har en relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi och eller redovisning från högskola/universitet eller yrkesutbildning

Du har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet

Din svenska och engelska är perfekt både i skrift och tal

Du har mycket god kunskap i MS Office och särskilt Excel

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i affärssystem (tidigare arbete i affärssystemet Garp är särskilt meriterande, men inget krav)

 

 

Utmanande + samarbetsvänligt + roligt + business case orienterat + dynamiskt
Att jobba på Dr. Denim är allt det och mer därtill. Från smarta initiativ som blir till framgångsrika projekt till förslag som aldrig ser solens ljus, är arbetsmiljön omväxlande och snabb. Vi är en platt organisation där dina bidrag och entreprenöriella pro-aktivitet är drivkraften som tar oss framåt. Hos Dr. Denim kan du vara en del av ett unikt sammarbetsvänligt klimat där det inte bara finns utrymme för personlig utveckling utan där du också växer med företaget. Hos oss värdesätts pragmatiska idéer och smartness väger tyngst.

Grundpelarna för vårt team work är respekt, professionalism och personligt ansvarstagande.

Göteborg

Vårt huvudkontor finns i Göteborg och har 35+ anställda. Vi är ett internationellt företag och mestadels pratas svenska och engelska i korridorerna.

Office life
Vi är en grym grupp karismatiska människor från hela Sverige och världen. Vi är klättrare, gamers, skidåkare, denim nördar, löpare, musiker, cyklister, skejtare. Vi är familjer, singlar, gifta, sambos, särbos. Vi är trevliga och snälla och, ja vi är som vi är helt enkelt.

Tjänsten
Geografiskt område: Göteborg.
Omfattning: Tidsbegränsad anställning ca 15 månader pga föräldraledighet
Tillträde: Vår 2020
Ansökan skickas till work@drdenim.com
Vi kontaktar endast de som kallas till intervju; urval görs löpande.